woensdag 25 september 2013

Een overzichtje van de eerste maand zedenleer

Wat vliegt de tijd! We zijn al bijna eind september. De eerste schoolmaand ligt al achter de rug. De nazomer laat zich nog even zien en ondertussen zetten we even een en ander op een rijtje.

Wie heeft wanneer zedenleer (en godsdienst of islam?)
* De kinderen van het eerste en tweede leerjaar (klassen Matisse / Mondriaan en Magritte) hebben les op dinsdag na de speeltijd van 10u15 tot 11u45.
* De kinderen van het derde en vierde leerjaar (klassen Calder en Warhol) starten op dinsdag om 8u20 (OP TIJD KOMEN A.U.B.!°
* De kinderen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar (klassen Permeke en Van Eyck) sluiten de week af op vrijdagnamiddag.

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

 De kinderen van het eerste en tweede leerjaar maakten kennis met Knubbe, een beertje dat net als zij zedenleer volgt. Hij zal ons dit schooljaar vaak verhalen vertellen aan de hand van een boek en een CD. De kinderen maakten ook zelf een papieren Knubbe. We hebben ook een berenvoorblad gemaakt voor onze map met heel veel kleurtjes en verf.
Ons tweede verhaal ging over naar school gaan en de verschillende juffen en meesters van godsdienst, zedenleer en islam. We leren ondertussen ook waarom we naar school moeten gaan en dat niet iedereen die mogelijkheid heeft.




Geen opmerkingen: